104 propostes als pressupostos participatius

Millorar l’accessibilitat, la il•luminació, millora de edificis públics i el seu entorn, fer parcs per als gossos o l’asfaltatge dels carrers són algunes de les principals peticions dels veïns. Este diumenge es tacava la primera fase de la Consulta Ciutadana d’inversions participatives que ha posat en marxa la Pobla de Vallbona en el qual s’han rebut 104 propostes per part dels veïns i el teixit associatiu de la localitat.

El procés es va encetar el 30 de gener i ha permés la participació tant de manera telemàtica, a través del portal de participació, com presencial. En este sentit s’han fet reunions en les diferents zones del municipi perquè els veïns han pogut analitzar les necessitats que detecten i presentar propostes.

Totes estes propostes es poden consultar en la pàgina web participacio.lapobladevallbona.es on apareixen etiquetades i catalogades per les diferents zones.

Al llarg de la setmana l’equip tècnic de l’Ajuntament analitzarà totes les propostes presentades per comprovar si són inversions de competència municipal i la seua viabilitat tècnica i econòmica. A partir les 27 de febrer i fins al 16 de març s’obrirà una fase de debat en què els veïns podran presentar les seues propostes.

Entre el 21 i el 24 de març s’establix el període de votació que serà presencial i per internet. Hi podran participar els majors de 16 anys empadronats al municipi.

El regidor Javier Descalzo ha explicat que «es tracta de la primera vegada que l’Ajuntament dóna veu als veïns per a decidir a què es destinen les inversions. Hem rebut una resposta molt positiva tant en la participació en les diferents reunions de zona que s’han realitzat i en la web de participació ciutadana com en el nombre de propostes rebudes. Es nota que la gent tenia ganes que l’escoltaren i que s’atenguera a les necessitats reals que plantegen»

L’Ajuntament de la Pobla ha destinat per primera vegada una partida a inversions participatives. L’experiència comença amb 132.000 que els veïns podran decidir a què es destinen.